Corona

27 maart 2020

Ivm Corona zijn er nieuwe richtlijnen van HartslagNu. Denk aan uw eigen veiligheid. Mond op mond beademing wordt nu afgeraden. Kijk onder Hulpverlening.


Maatregelen tegen verspreiding coronavirus

19 april 2020

Gorssel heeft er 4 nieuwe AED’s bij!!!

De bebouwde kom van Eefde en van Gorssel nu goed voorzien.

Wat een succes. 4 extra AED’s in Gorssel. 3 binnen de bebouwde kom en 1 daarbuiten. Binnen de bebouwde kom is er nu een goede, zelfs ruime dekking, met het plaatsen van de AED’s op het Elfuur (bij Saxpoint aan de kant van de Molenweg) op de Veldhofstraat (bij De Hassinkhof op nr. 32) en op de Grooterkamp (aan het hek bij nr. 21) . Die van de Veldhofstraat staat nog binnen in de hal, die kan pas na de coronacrisis buiten worden opgehangen, maar er is wel altijd iemand aanwezig. Buiten de bebouwde kom is er 1 geplaatst op de Vosweg, bij autorijschool Leo van Bruggen. We zijn veel mensen dank verschuldigd. In de eerste plaats degenen die een gift hebben gedaan voor de aanschaf, degenen die hun pand beschikbaar stellen, degenen die de AED’s hebben opgehangen, de gemeente Lochem en IJsseldalWonen.

             

t Elfuur/Saxpoint           De Grooterkamp                                De Veldhofstraat        De Vosweg

Vanaf nu zijn de AED’s aangemeld bij HartslagNU en worden professionele- en burgerhulpverleners, na een 112 reanimatie-melding, geinformeerd over deze AED.

De gang van zaken daarbij is als volgt: Als iemand moet worden gereanimeerd, is het heel belangrijk, dat er binnen 6 minuten wordt gestart met reanimatie. Bel altijd eerst 112, de centralist stuurt direct professionele hulp en roept via mobiele telefoon burgerhulpverleners die in de buurt zijn op. Enkele burgerhulpverleners om naar het slachtoffer te gaan en enkele om eerst een AED op te halen en die naar het slachtoffer te brengen. Zodra er genoeg hulpverleners zijn, die op dat moment werkelijk kunnen gaan helpen, worden de anderen afgezegd, zodat het niet te druk wordt. De centralist blijft constant met degene die 112 heeft gebeld in contact en geeft ook telefonische instructies. Zodra de professionele hulp er is, neemt die de patient over.

De Stichting AED Eefde-Gorssel kan i.v.m. de corona epidemie geen cursussen geven om u op te leiden om te reanimeren, maar u kunt zich al wel vast opgeven via ons mailadres: contact@aedeefdegorssel.nl dan weten wij met hoeveel belangstellenden wij rekening moeten houden. Graag ook uw adres en telefoonnummer vermelden en of u beginnend bent, of voor een herhalingscursus belangstelling hebt.

Wij vragen iedereen die al kan reanimeren zich als burgerhulpverlener op te geven bij: www.hartslagnu.nl


DATABASE bestaat nog steeds!!!!!

28 febr. 2020

In de krant stond vermeld, dat het Rode Kruis de database van aed's heeft opgeheven en dat is ook zo. Dat zou de indruk kunnen wekken, dat er geen database meer gebruikt kan worden. Dat is niet zo. Als 112 wordt gebeld, wordt de database van HartslagNu gebruikt en die is nog volledig actueel.


Samen staan we sterker

21 november 2019

Dat geldt niet alleen voor het samen sparen voor een AED maar ook voor het samen zaken regelen.

Daarom gaan wij samen met Eefde verder onder de naam Stichting AED Eefde-Gorssel

Het bestuur bestaat uit:
Machteld Boschloo Eefde en Evelien Kloosterboer en Carolien van Poecke uit Gorssel.